Kerstcadeau voor de baas is normaal in België

In Nederland zijn we gewend dat we een kerstpakket ontvangen van onze werkgever, maar bij onze zuiderburen houden ze er een hele andere gewoonte op na. In België is het gewoonte om als werknemer je baas te belonen met een uniek kerstcadeau. Of de baas dit zal waarderen is natuurlijk een kwestie op zichzelf, maar het is wel buitengewoon. Uit onderzoek van het Belgisch onderzoeksbureau Jobsvandaag.be is gebleken dat één op de vijf Belgen een kerstcadeau koopt voor haar werkgever.

Werknemers van een Belgische onderneming bundelen vaak hun krachten en kopen samen één uniek cadeau om hun werkgever te bedanken voor een jaar lang werkverschaffing. Populaire cadeaus om aan de baas te geven is onder meer de 'belevenisbon'. Dit is eigenlijk een cadeaubon die de Belgische werknemers in het leven hebben geroepen, met als achterliggende gedachte dat deze 'belevenisbon' wordt gebruikt voor een unieke of leuke activiteit. Denk hierbij aan een stedentrip, een bezoek aan de sauna of een heerlijk diner.

Zo zie je maar dat we nog een hoop kunnen leren van onze Belgische vrienden. Overigens zijn er ook diverse andere cadeaus die erg in trek zijn bij medewerkers voor hun baas. Zo staat op de tweede plaats de boekenbon, om de baas zo aan het lezen te krijgen. Daarna volgt de een leuke alcoholische versnapering in de vorm van wijn  Een op de vijf Belgen koopt dus een kerstcadeau voor zijn of haar baas. De rest van de Belgen laat hun kerstgedachte liever aanvullen met een kerstpakket die afkomstig is van de baas zelf.